Despre noi

Bine aţi venit la Centrul de Cercetări şi Expertizări Eco-Metalurgice!

 

Centrul de Cercetări şi Expertizări Eco-Metalurgice (ECOMET UPB) a fost fondat in 2001 şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti. Obiectul de activitate îl constituie cercetările multidisciplinare în domeniul materialelor avansate (materiale metalice, nanomateriale și aliaje speciale) și ingineriei mediului.

Centrul nostru este certificat SR EN ISO 9001:2015, SR EN ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 si acreditat în conformitate cu SR EN ISO / CEI 17025:2005 (Anexa). De asemenea, ECOMET UPB este autorizat I.S.C.I.R. (RADTE IP; RADTP-RADTI-RADTA IP; RTED) pentru efectuarea de expertize mecanice și metalurgice pentru a evalua durata de viață în condiții de securitate a echipamentelor industriale.

ECOMET UPB a finalizat recent un proiect important, METEXPERT, care a fost co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională, având ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii pentru domeniul științei materialelor și a expertizei. Ca rezultat, mai multe laboratoare sunt pe deplin operaționale și capabile să furnizeze servicii de înaltă calitate în domeniul materialelor metalice, nanostructurate si aliaje.

Beneficiind de serviciile unor specialişti recunoscuţi în domeniu, având infrastructura necesară pentru îndeplinirea celor mai exigente cerințe, amplasat în mediu universitar prestigios, Centrul de Cercetări şi Expertizări Eco-Metalurgice – ECOMET UPB constituie una dintre instituţiile cele mai adecvate pentru a rezolva provocările și cerințele care apar în domeniul protecţiei mediului şi a expertizei tehnice a materialelor metalice.